AcademieTrainers

De afgelopen jaren is het voor corporates steeds aantrekkelijker geworden om de ontwikkeling / scholing van medewerkers in eigen hand te nemen. Wie weet nu beter welke scholing medewerkers nodig hebben dan de leidinggevende van de medewerker zelf?

Praktische bezwaren…

De praktische bezwaren zoals ‘wie is didactisch onderlegt en heeft ervaring met het opzetten en uitvoeren van een leertraject worden weg geredeneerd en al snel worden er een paar e-learning modules aangeschaft en ‘klaar gezet’ op een daarvoor gereserveerd deel van de website. ‘Het leren kan beginnen’ is dan de gedachte…Groot is vervolgens de teleurstelling als blijkt dat medewerkers niet zomaar an de slag gaan om zichzelf te ontwikkelen. Vaak is dan de conclusie van de manager dat de medewerker weerstand heeft.

Maar leren is niet vanzelfsprekend en er is kennelijk meer voor nodig….

Leren is niet vanzelfsprekend

De strategische rol van leren

Het ontwikkelen van medewerkers en inzetten van talenten is nog nooit zo important geweest! Het schrijnende tekort aan personeel vraagt om een gedegen her- en bijscholing strategie. Medewerkers laten floreren d.m.v. een gedegen leeraanbod om zich te kunnen ontwikkelen is geen sinecure.

Wil je weten hoe je je eigen inhouse academie opzet of professionaliseert? Lees dan hier verder.

Zie jij ook het belang om gedegen advies te vragen aan gespecialiseerd bureaus?

AcademieTrainers is zo’n bureau: deskundig op HRD, ervaren en toegewijd!

Neem contact op zodat wij je verder kunnen helpen.